April 11, 2009

Dozivite jezero punim jedrima

Skadarsko jezero i okolina pruzaju mnogobrojne mogucnosti za sve veci broj zaljubljenika u posmatranje ptica (birdwatching). Sa platformi i tokom posebnih obilazaka brodom, posjetiocima se nudi mogucnost da posmatraju stanista brojnih i rijetkih vrsta ptica.
Za zaljubljenike u ribolov jezero predstavlja veliki izazov za pecanje sarana, jegulja i drugih vrsta riba. Dozvole za ribolov izdaje uprava Nacionalnog parka u Vranjini, smjestena na samoj obali jezera.
Na pristanistu kod Centra za posjetioce Nacionalnog parka u periodu od 1. maja do 1. oktobra otvoren je Windsurf klub ''Pelikan'', gdje mozete unajmiti opremu za surfovanje. U sklopu kluba radi i skola jedrenja.
Najbolja mjesta za kupanje su plaza kod mjesta Murici, Pjesacac u blizini Godinja i kod Zabljaka Crnojevica-Filipov krs, Karuc i Lipovik.
Na vise mjesta u Virpazaru i kod Centra za posjetioce Nacionalnog parka , u ponudi je krstarenje brodovima kao i atraktivne voznje tradicionalnim drvenim camcima-cunovima. Na raspolaganju vam stoje razlicite ture: obilazak manastira, crkava, starih seoskih naselja, ribarskih kuca i mlinova, kao i degustacije bogate domace ponude i bogat zabavni zivot.

No comments:

Post a Comment