May 18, 2009

Manifestacije i dogadjaji

Razni festivali i dogadjaji su sjajna prilika da upoznate ovo podrucje i njegovo stanovnistvo.
Dan Skadarskog jezera se odrzava u trecoj nedelji juna. U skladu sa pocetkom sezone tokom ove manifestacije se predstavlja turisticka ponuda za tekucu godinu. Program obuhvata ture brodovima do platformi i posmatranje ptica, obilazak kulturno istorijskih spomenika, pjesacke ture, sportski ribolov, ucenje jedrebnja na dasci i voznje biciklima. Tokom ove svecanosti domacini predstavljaju svoje proizvode: med, koziji sir, masline, vino.

Sporstsko ribolovno drusrvo Podgorica i Nacionalni park Skadarsko jezero u julu organizuju medjunarodno sportsko-ribolovno takmicenje Trofej Skadarsko jezero.
Crmnicke sportske igre odrzavaju se svakog vikenda od sredine jula do sredine avgusta u Virpazaru i obuhvataju takmicenje u vise sportskih disciplina.

Dan ekologije, turizma, kulture i sporta odrzava se tokom ljeta u vise mjesta na Skadarskom jezeru (Plavnica, Murici, Rijek Crnojevica, Zabljak Crnojevica). Program obuhavata vise okruglih stolova o ekologiji ocuvanju Skadarskog jezera kao i uredjenju i ciscenju pojedinih mjesta. Ovu manifestaciju prati kulturno umjetnicki program kao i izlaganje tradicionalnih specijaliteta ovog podrucja.
U septembru svake godine organizuje se mali narodni vasar u Virpazaru. Uz muziku i igru vinogradari, vocari i pcelari nude domace proizvode.
U decembru se odrzava Festival vina i ukljeve u Virpazaru , gdje uz tradicionalnu muziku mozete da probate razne vrste vina i specijaliteta.

No comments:

Post a Comment